BLOGGEN LÄGGS PÅ IS
Daniel Bertilsson - 2007-03-04 (18.00)

Som ni säker märkt så har det inte skrivits speciellt mycket i bloggen på sista tiden. Det finns inte tid för tillfället att upprätthålla en blogg så tyvärr läggs den på is tillsvidare.

 

FLYBALL
Ann Gustavsson - 2007-02-12 (14.05)

I helgen har det varit tufft men roligt för både mig och Buffy. Vi har nämligen gått på helgkurs i flyball! Maria och Kamilla kom till Tidaholm från Stockholm för att introducera hundungdom i flyball.

Första dagen var lite problematisk då Buffy trampade på boxen, men ingen boll flög iväg. Buffy var för lätt! Buffy tröttnade därför snabbt och förstod inte poängen. Så vi tränade istället på hinderhoppning vilket hon klarade galant samt lekte med bollen.

Nästa dag kom vi underfund med hur boxen kunde regleras och därmed utlösa bollen lättare. Nu blev det genast roligare, och Buffy trampade ivrigt på boxen flera gånger medan bollarna flög. Belöning med godis var dock intressantare än bollen och nästa steg för oss är att träna på apportering.

Flyball är allt svårare än vad jag trodde, med en hel del inlärningsmoment. Men det är väldigt roligt och absolut något vi ska satsa på i vår. En hund vara faktiskt så duktig att han lärde sig hela momentet redan i helgen! Med lite tålamod ska nog även Buffy kunna bli en flyballhund :o)

 

BUFFY HAR FÅTT DAGMATTE!
Ann Gustavsson - 2007-02-06 (18.35)

Nu var det riktigt längesedan en blogg blev skriven och det har hänt en hel del sedan sist. Buffy har äntligen börjat löpa (9 månader sedan sist), Daniel har tagit examen och är i full gång med att jobba på förskola (anledning till bristen på uppdateringar) och jag har börjat skriva på mitt examensarbete och sitter en del på länsstyrelsen i Mariestad. Nu när Daniel är borta varje dag och jag åker till Mariestad ibland så har vi fått skaffa en dagmatte till Buffy. Våran kära granne har glatt åtagit sig uppgiften en till två gånger i veckan och inskolningen gick väldigt bra. Dagmatte har en cockerspaniel blandras som heter Kitty och är en bra vän till Buffy sedan valpben. Mycket lek blev det dock och dagen efter låg Buffy och sov under täcket i stort sett hela dagen.

 

LITE FÖR LUGNT PÅ MIN GÅRDSHUND OCH JAG
Daniel Bertilsson - 2007-01-19 (09.32)

Oj oj vad lugnt det har varit på sidan på sista tiden, nästan inga inlägg i gästboken och min mailbox gapar tom. Jag har inte varit bättre själv och skall därför bättra mig med bland annat bloggen. Skicka nu in allt ni har i gårdshundsväg så vi får fart på sidan igen =)

 

ETT BAKSLAG
Ann Gustavsson - 2007-01-12 (15.40)

Idag när jag och Buffy gick på promenad träffade vi en mamma med hennes två barn på väg hem från dagis. Som ni vet är Buffy väldigt rädd för barn men har nu det sista börjat klara av att gå själv förbi barnen när de inte är så många. Förut blev hon alltid skräckslagen när hon hörde dem en bra bit bort och ville springa hem, vilket fortfarande händer ibland. Idag var hon i alla fall väldigt duktig och gick förbi dem själv trots att vi var väldigt nära. Men när vi precis har kommit förbi barnen börjar plötsligt det minsta barnet att springa efter och jaga Buffy! Buffy blir skräckslagen och oförberedd som jag var tappade jag kopplet och Buffy springer iväg. Medan jag springer ikapp Buffy som har stannat en bit bort hör jag hur det minsta barnets storasyster säger till sin mamma:

Storasyster: Mamma, hunden blev rädd!
Mamman svarar: Jaa, ointresserad.
Storasyster säger: Hon tappade hundens koppel, den sprang iväg!
Mamman svarar: Jaa, ointresserad.

och de går vidare in i huset. 

Jag blev så arg! Jag förstår att det är lätt hänt att barnet jagar hunden, barnet förstår inte bättre. Men om det händer, som i detta fall, kan väl mamman säga till sin unge att det är fel! Det skulle ha blivit ett väldans liv om hennes unge hade blivit jagad av en hund. Hon kan ju inte bara låtsas som ingenting! En ursäkt hade dessutom varit trevligt.

 

EN TUB PÅ VÄGGEN
Daniel Bertilsson - 2007-01-11 (10.45)

Jag skulle vilja passa på att visa upp den designade "bajspåsehållare" som vi införskaffade under MyDog. Produkten heter Tuben och finns att köpa här för den som är intresserad. Den är inte bara snygg utan förvånansvärt praktisk, nu slipper vi förhoppningsvis alla svarta små påsar som ligger utspridda i lägenheten.

GRATTIS! MIN GÅRDSHUND OCH JAG FYLLER 1 ÅR IDAG
Daniel Bertilsson - 2007-01-10 (10.35)

Om jag inte minns helt fel så var det vid den här tiden förra året som min gårdshund och jag för första gången gjorde entré på nätet. Det har varit ett innehållsrikt år och sidan har bara vuxit och vuxit och vuxit. När jag skriver detta så har sidan haft inte mindre än 12050 besökare vilket är helt fantastiskt. Tack så mycket för ert intresse! 

 

EN SPÄNNANDE SÖNDAG
Ann Gustavsson - 2007-01-09 (11.10)

Klockan sju på morgonen ringde väckarklockan i söndags. Både jag och Daniel kliver upp, vilket Buffy inte är van vid, då hon den senaste tiden varit bortskämd med att ta sovmorgnar med Daniel. Hon förstår som vanligt snabbt att någonting är på gång och vi ger oss alla snart iväg på en promenad till min syster. Min syster ställer upp att vara hundvakt idag, då jag och Daniel ska åka på My Dog i Göteborg. 

Vi är framme med tåget i Göteborg klockan tio och börjar med att gå på mässan vid alla stånd med hundartiklar. Där fanns det hur mycket kul saker som helst! Vi köpte en fin designad bajspåsehållare, en aktiveringsplatta till Buffy att gömma godis i samt lite plockgodis bestående av smaskigt hjärta, lever, lungor och vamma. Vi fick dessutom med oss fem stycken gratispåsar torrfoder (perfekt som godis) och en gratistidning om hundar. 

Efter några varv bland hundartiklarna gick vi vidare till ringarna där hundarna ställdes ut. Alla möjliga sorters hundraser har samlats i lokalerna och vissa rasnamn har jag aldrig tidigare hört talas om. Det var en upplevelse att se alla olika raser som stolt visade upp sig i ringarna även om det tyvärr var ont om dansk/svensk gårdshund, då de ställdes ut redan på torsdagen och fredagen. Men helt utan gårdshundar var inte lokalerna utan vi kunde hälsa på dem borta vid rastorget där rasklubbarna hade satt upp sina montrar. Efter lite gos och kel med dem hälsade vi också på en trevlig och väldigt mycket större hund än Buffy, en Grand Danois :o) 

Sedan var det dags att gå och kolla på freestyletävlingen som startade klockan tolv. Detta var den första officiella freestyletävlingen i Sverige som jag mest såg fram emot att se på My Dog! Vi tittade på några av de första bidragen och jag blev väldigt imponerad av deras prestationer. De var ju jätteduktiga, och man såg hur fantastiskt kul hundarna hade när de dansade! Det ligger nog hård träning bakom, men jag blev allt inspirerad till att prova lite själv. Efter rasparaden och en liten lunchpaus lyssnade vi lite på Jeppe Strid och tittade på fantastiska freestyleuppvisningar med Frida och Emma. Efter det var det final i rasbedömningarna då vi tittade på finalen för valpklassen. Sedan var det dags att ta tåget hem och vi kunde krama om våran alldeles egna pälsboll som var överlycklig att vi äntligen hade kommit hem!

EN DAG PÅ SVENSKA MÄSSAN OCH MYDOG '07
Daniel Bertilsson - 2007-01-07 (20.40)

Då var vi hemkomna från en heldag på MyDog i Göteborg. Det var några väldigt roliga, intressanta och inte minst underhållande timmar som vi spenderade på Svenska mässan. Vi såg mycket och fick många intryck och inspiration. Just nu är jag alldeles för trött för att berätta om allt men imorgon kommer mer ingående reflektioner och bilder.

 

MYDOG 2007
Daniel Bertilsson - 2007-01-04 (14.50)

Idag öppnar svenska mässan i Göteborg sina dörrar för MyDog 2007. Jag och Ann planerar att åka dit och ta oss en titt på söndag. Varken jag eller Ann har varit där tidigare så det kommer säkert bli en upplevelse. Vi har sett att rasklubben kommer vara där med en monter vilket är roligt men vi hoppas även få se allt mellan himmel och jord när det handlar om hundar. Kanske springer vi på några andra gårdshundsägare i minglet? Jag återkommer med kommentarer och bilder i bloggen på söndag. 

 

MÅNGA HÅRDA PAKET TILL MIG!
Buffy - 2006-12-26 (11.10)

Nu har saker och ting äntligen börjat lugna ner sig igen. Husse och matte har varit som tokiga de senaste dagarna, helknäppa faktiskt. De har dragit in ett stort träd i vardagsrummet (som jag inte får bita i eller kissa under för där låg en massa konstiga lådor) och för några dagar sen så släppte de in en massa konstiga typer med röda kläder och skägg som nu har spridit sig runt om i hela lägenheten, men de rör sig inte och säger absolut ingenting...läskigt. Alla dessa tokigheter kulminerade i söndags. Då kom en av dessa röda gubbar, men den här var inte liten utan JÄTTESTOR och han både rörde på sig och pratade en massa strunt. Men han var jättesnäll för jag fick en massa roliga paket som jag fick öppna själv, jag fick en jättefin tröja, kuliga bollar, en pipis och smassskiga ben. 

Inte har husse och matte snålat med käket heller de här dagarna, jag har fått så mycket gott att äta. Dom har väl äntligen förstått att man inte kan leva enbart på det där otäcka torrfodret utan man måste faktiskt ha lite delikatesser emellanåt för att hålla ångan uppe, är man människans bäste vän så är man! Så de så!

JULEN ÄR RÄDDAD!
Daniel Bertilsson - 2006-12-23 (23.40)

Vi har nu lyckats låna en bil av en god vän inför morgondagen så nu är julen med allt vad den innebär med julklappar, god mat och Kalle Anka räddad. Tack Nicklas!

 

DAN FÖRE DOPPAREDAN!
Daniel Bertilsson - 2006-12-23 (11.00)

Nu är det bara 13 timmar kvar till julafton och äntligen så är det mesta färdigdonat. Precis när det var hög tid att pusta ut och njuta av julen så kom bakslaget, vår bil har bestämt sig för att bryta ihop. Jag kan inget om bilar och står därför ganska handfallen. Vi måste ju ha bilen imorgon då vi skall resa över halva Skaraborg (läs: Skövde-Tidaholm-Tibro-Skövde) men för tillfället så kommer vi nog ingenstans. Bilen låter som ett mindre jumbojet och skulle förmodligen skrämma bort varenda tomte som råkar komma i närheten, en skrämmande tanke på julafton. Kan vi inte få låna en bil så är det väl bara att koppla Buffy framför skrindan och se till att vara ute i god tid :)

 

EN BLÖT PROMENAD I SNÅLBLÅSTEN!
Daniel Bertilsson - 2006-12-22 (13.10)

Nu har vi precis kommit innanför dörren efter en lång promenad runt om i Skövde. Den var inte bara lång utan även blåsig, blöt och inte minst lerig. Buffy var helt svart på magen så det var raka vägen till duschen som gällde.

Efter en snabb avspolning och snabb torkning så är det alltid skönt att krypa ner i favorittröjan, lägga sig på sängen och värma upp sig igen.

VAD VILL NI SE PÅ SIDAN UNDER 2007
Daniel Bertilsson - 2006-12-21 (16.22)

Snart har Min gårdshund och jag funnits på nätet i 1 helt år. Sidan har förändrats en hel del under den här tiden men grunden är densamma. Det har mestadels varit kul att arbeta med sidan även om det ibland har varit lite motigt. Jag vet inte hur länge sidan kommer finnas kvar men som det ser ut nu så kommer jag fortsätta arbeta med den ett bra tag till. Det skulle vara roligt att få höra mer från er besökare om vad ni tycker om innehållet och utseendet, är det något ni vill ta bort, tillföra eller byta ut? Skicka era synpunkter till Gardshund@Dogmail.com 

 

DÅ HAR MAN ÄNTLIGEN FÅTT IN JULGRANEN
Daniel Bertilsson - 2006-12-20 (13.55)

Fyra dagar kvar till jul och det känns som det finns hur mycket som helst att göra, men ändå är det väldigt svårt att få något gjort. Julskinkan är klar, musten står på kylning, julklapparna är inhandlade (nästan alla) och idag fick jag äntligen in julgranen innanför dörren. Nu återstår bara att dekorera trädet och pynta resten lägenheten. 

Buffy (precis som de flesta andra småttingar) tycker julen är en riktigt kul tid då det nästan alltid finns något gott på borden (läs: skinka, korv, leverpastej, sylta) som ofta brukar leta sig ner till hennes matskål. Julklappar blir det nog en hel del för hennes del också har jag hört.

 

AKTIVITETSGRUPP SKARABORG PÅ FÖRSTASIDAN
Daniel Bertilsson - 2006-12-13 (21.40)

Då jag och Ann är aktivitetsombud för RDSG Aktivitetsgrupp Skaraborg så kommer jag från och med idag kontinuerligt lägga upp våra kommande aktiviteter längst ner på förstasidan. 

Först ut är en handlingkurs med den mycket populäre Gerard O'Shea, av många ansedd som den främste handlingutövaren i Sverige och Europa. Alla gårdshundsägare är välkomna att delta så passa på att anmäl er, det är först till kvarn som gäller. Mer information och priser om detta hittar ni på Aktivitetsgrupp Skaraborgs hemsida.

 

STÄDA OCH DISKA HELA DAGEN LÅNG
Daniel Bertilsson - 2006-12-11 (16.32)

Idag har jag passat på att försöka snygga till lite i lägenheten. Det har dammsugiits, dammats, skurats och diskats hela dagen och Buffy tycker nog att jag är riktigt tråkig. Hon har gjort allt för att få igång mig men det ha varit lönlöst, så nu har hon gett upp och lagt sig i soffan. Det hela blir inte bättre av att vädret är riktigt dåligt med hårda vindar och regn vilket gör att Buffy knappt vill ta ett kliv utanför porten. Härnäst på dagordningen står det inköp av julklappar så det är är nog bäst att jag tar tag i det.

ANDRA ADVENT PÅ EN ÅKER I EKEDALEN
Daniel Bertilsson - 2006-12-10 (19.10)

Då var den här, den andra söndagen i advent och vintern lyser med sin frånvaro. Den här dagen har vi spenderat i Ekedalen hos husses mor och far medan matte var iväg på dansuppvisning. Höjdpunkten på dagen (ur Buffys synvinkel) var nog när hon fick springa fritt på den stora åkern bakom huset, men roligast tyckte hon nog det var när hon fick se grannens hund några hundra meter bort och for glatt iväg som en raket med husse (inte alls lika road) skrikandes hack i häl. Äventyret slutade som tur var lyckligt och efter att ha blivit bortskämd en hel dag så ligger hon nu helt utmattad i sängen och sover. 

BUFFYS SKRÄCK FÖR KLOKLIPPNING VERKAR SOM BORTBLÅST!
Ann Gustavsoon - 2006-12-10 (18.55)

Buffy, hon är väldigt snabblärd. Nu verkar problemet med kloklippningen ha löst sig. Vi har börjat att klippa en klo om dagen, och när vi väl har fått klippa klon så får hon leka med sin träningsleksak som vi förvarar i ett särskilt skåp för Buffy. Detta system förstod hon väldigt kvickt, så idag låg hon helt stilla när vi tog fram klosaxen. När vi hade klippt klon sprang hon så fort hon kunde och satte sig glatt utanför skåpet. Hon var väl medveten om hennes belöning!

 

DÅ VAR DET FÖRSTA ADVENT!
Daniel Bertilsson - 2006-12-03 (10.55)

21 dagar kvar till till julafton. Tiden går fort och det är hög tid att börja handla julklappar, baka pepparkakor och lussekatter. Min gårdshund och jag har även den julpyntats lite dagen till ära.

Gårdshundsfotot har återigen slagit rekord med antal insända bidrag och jag hoppas få resultatet i tävlingen skickad till mig från juryn i Göteborg någon gång under dagen. 

GOD JUL!

 

EFTERLYSES - "JULIG" GÅRDSHUNDSBILD
Daniel Bertilsson - 2006-11-28 (14.50)

Julen närmar sig med stormsteg och jag planerar nu för den stora december- uppdateringen. Jag saknar dock en fin gårdshundsbild med jultema som skulle passa bra att pryda framsidan med. Om du vet med dig att du har just en sådan bild så är du välkommen att skicka in den till Gardshund@Dogmail.com 

 

10 000 BESÖKARE PÅ MIN GÅRDSHUND OCH JAG
Daniel Bertilsson - 2006-11-26 (14.20)

Jag såg precis att besökarantalet precis har gått över 10 000 besökare. Detta trodde jag aldrig. Snart fyller sidan 1 år (10 Jan) och jag hoppas alla besökare fortsätter kika in på sidan även i fortsättningen. Ett stort tack för ert intresse!

 

MILDVÄDER OCH KLOKLIPPNING
Daniel Bertilsson - 2006-11-26 (14.15)

Vart har vintern tagit vägen? Jag är inte någon stor beundrare av minusgrader, snöstormar och halka men det känns lite knepigt nu när december snart är här och det står +10 på termometern. Växthuseffekten och klimatförändringar är på tapeten för tillfället och det räcker att titta ut genom fönstret för att förstå vad som håller på att hända.

Från klimatet till kloklippning. Min Buffy har alltid varit beskedlig och tagit klippningen med ro, fram till ett par veckor sedan. Nu är det med fasa i blicken som gör allt för att komma bort från den hemska klosaxen. Jag vet inte vad som har hänt men nu verkar hon associera saxen med något negativt. Vi vet inte vad vi ska ta oss till och har nu gått över till att klippa en klo om dagen för att göra det lite lättare...åtminstone för oss. Är det någon som har några bra tips på hur vi skall komma till rätta med det här problemet så maila gärna till Gardshund@Dogmail.com och dela med dig av hemligheterna!

 

GÅRDSHUNDSFOTOT I FULL GÅNG
Daniel Bertilsson - 2006-11-21 (13.10)

Det är jätteroligt att se att intresset för gårdshundsfotot fortfarande är stort. Precis nyss så uppdaterade jag med hela tio nya bidrag och jag hoppas att det kommer in många, många fler. Ni har tills den 30 november på er att skicka in bilder.

 

ÄNTLIGEN UPPDATERAT....ÅTMINSTONE LITE
Daniel Bertilsson - 2006-11-15 (14.45)

Ber så mycket om ursäkt för att det är långt mellan uppdateringarna, det är inte på grund av lathet utan det är bara väldigt mycket som händer just nu. Hur som helst så är nu hundarkivet uppdaterat med fyra nya hundar samt lite annat smått och gott. Nu är även gårdshundsfotot igång igen efter ett långt uppehåll, månadens tema är lathund. Fotogalleriet har dock inte uppdaterats utan jag väntar med det tills jag har fler bilder att lägga upp.

 

NY FOTOTÄVLING UNDER HELGEN
Daniel Bertilsson - 2006-11-10 (08.29)

Nu var det längesedan det var fototävling här på Min gårdshund och jag. Under helgen kommer jag presentera ett nytt tema för November. Var redo med era kameror! 

 

EN VECKA I TYSKLAND
Daniel Bertilsson - 2006-11-10 (07.40)

Nu är vi trötta, vi kan inte skylla på "jetlag" men mycket resande har det blivit. Vi är nyss hemkomna från Tyskland och närmare bestämt Dresden. Resan började med buss från Jönköpings centralstation via Malmö och Köpenhamn, där bytte vi buss som tog oss in i Tyskland och hela vägen till Berlin, sammanlagt så tog det drygt 12 timmar. I Berlin så hade vi inte så mycket tid på oss men vi hann med att titta på Riksdagen och Brandenburger Tor. I Berlin träffade vi också våra tyska vänner som vi skulle bo hos den närmaste veckan. Efter lite sightseeing i huvudstaden så bar det iväg utmed autobahn de tryga 13 milen till vår slutdestination Dresden.

De närmaste dagarna ägnade vi åt att kika på stadens olika sevärdheter och inte minst att shoppa. Djurgalna som vi är så försökte vi hitta en djuraffär men det var något som Tyskarna verkade ha prioriterat bort. Dresden har också en mycket intressant historia, staden är ungefär 800 år gammal. Under slutskedet av andra värlskriget 1945 så bombades staden intensivt av brittiska och amerikanska bombplan att praktiskt hela staden låg i ruiner. Staden är nu återuppbyggd men det har tagit lång tid. Bilden här över är på Frauenkirche som totalförstördes under bombningarna men som för bara något år sedan blev färdigrestaurerad. De svarta stenarna är från orginalet.

Tiden gick fort och det var snart dags att åka hem igen. Den här gången gick resan med tåg till Frankfurt för att sedan därifrån flyga tillbaka hem till Sverige och Göteborg.

Och vart var Buffy kanske ni frågar er? Hon tillbringade veckan med min föräldrar och bror med familj. Hon ser ut att ha haft det alldeles underbart och har faktiskt lagt på sig ett helt hekto (som är mycket för att vara Buffy) Även hon är glad för att vara hemma i Skövde igen.

 

GÅRDSHUNDSTRÄFF UTMED GÖTA KANAL
Daniel Bertilsson - 2006-10-30 (10.00)

Igår så var vi i Töreboda på gårdshundsträff utmed Göta Kanal. Solen sken men det var frost och kyla på morgonen men det försvann framåt dagen. Vi fick prova på att viltspåra, något som varken jag, Ann eller Buffy någonsin provat på tidigare. Vi fick låna en sele men då Buffy är i formatet liten så var den på tok för stor för henne men efter lite uppfinningsrikedom så fick vi den att passa. Spårningen gick jättebra, hon plockade upp spåret och avvek bara några gånger innan hon i slutet spatserade raka vägen mot rådjursklöven. 

Efteråt så fikade och grillade vi samt planerade det kommande årets aktiviteter. Mycket spännande är på gång så håll ett öga på Aktivitetgrupp Skaraborgs hemsida för kommande aktiviteter. Allt som allt så var det en riktigt trevlig och rolig dag som gav mersmak, hundarna var trevliga och vädret vacker. Vad mer kan man begära!?

EN INTE FULLT LIKA STRÅLANDE OKTOBERMORGON
Daniel Bertilsson - 2006-10-26 (11.35)

Dom varnar för den värsta stormen sedan Gudrun på nyheterna och jag tror att ovädret redan har kommit hit. Regnet vräker ner och den sedvanliga morgonpromenaden reducerades till en litet skutt till närmsta gräsfläck där Buffy kunde göra sina behov. Regn är inte kul, speciellt inte om man är en liten hund.

 

EN STRÅLANDE OKTOBERMORGON
Daniel Bertilsson - 2006-10-14 (10.05)

Godmorgon på er allesammans. Fredagen den 13 gick som skönt är  till handlingarna utan några missöden och idag skiner solen från klar himmel. Det är lite kyligt ute men det fina vädret måste utnyttjas för en långpromenad i de fina spåren på Billingen här i Skövde. Hösten är på allvar på ingång och de sista fina soldagarna är nu värdefulla och måste tas tillvara. Tiden går fort och det är trots allt inte mer än 70 dagar, 14 timmar och 48 minuter kvar till julafton.

GÅRDSHUNDSFOTOT ÅTERKOMMER I NOVEMBER
Daniel Bertilsson - 2006-10-07 (16.50)

Jag har fått lite frågor om när det kommer en ny fototävling. Det har varit väldigt mycket att göra den senaste tiden så gårdshundsfotot har fått vänta. Jag lovar dock att en ny tävling kommer att starta i början av November, den som väntar på något gott....

 

INGET ATT GÖRA DENNA LÖRDAG
Daniel Bertilsson - 2006-10-07 (14.32)

Idag är en sån dag som man bara inte kan komma på något vettigt att göra. Ann är iväg och jobbar och Buffy ligger bara och sover hela tiden efter en ansträngande gårdagskväll. Funderar på att gå iväg och hyra mig en film och köpa lite onyttigheter men jag vet inte....det regnar ju. Vad ska jag göra?

 

BARN - BUFFYS STORA SKRÄCK!
Ann Gustavsson - 2006-10-05 (21.20)

Oturligt nog för Buffy så ligger det två dagis och en skola i vårat bostadsområde. Var vi än ska gå våra promenader så måste vi passera något av dessa, då vi ofta träffar på stora grupper med barn. Ända sedan Buffy var liten har hon tyckt att dessa barn är väldigt läskiga. Alla barn får dessutom syn på denna lilla söta hund, vilket de utbrister och gärna vill springa fram och klappa. Det får de inte göra längre, och lyckligtvis så frågar de alltid först.

Vi tänkte att rädslan för barn kanske skulle avta med tiden men rädslan tycks bara bli värre. Idag så mötte vi en stor barngrupp på cykelvägen och för att inte Buffy skulle strypas av kopplet så plockade jag upp henne. Vi gick undan en bit, men ändå så skakade hon som ett asplöv. Jag hade svårt att hålla henne för att hon ville springa därifrån!

I den stora otäcka världen av barn har Buffy trots allt lärt känna en liten pojke på 2 år. Hon övervann sin rädsla och tyckte att det var riktigt kul att leka med honom!

 

BUFFY HAR BLIVIT EN "SKATTGÖMMARE"
Daniel Bertilsson - 2006-09-16 (09.55)

Det första halvåret i Buffys liv så älskade hon grisöron och ben av alla de slag och gnagde på dessa som en galning. Kanske är det så att hon älskar dessa saker lite för mycket för nu har hon blivit en riktig liten skattgömmare. Så fort hon sätter tänderna i ett grisöra idag så är det första hon gör att springa och leta reda på ett lämpligt ställe att gömma det, i väntan på sämre tider. Detta har lett till att så gott som varje dag som man bäddar sängen så hittar man allehanda skatter omsorgsfullt planterade bland sängkläderna. Fortfarande så finns det vissa sorters ben som hon med glädje gnager upp men det är nog bara en tidsfråga innan även dessa blir för värdefulla för att konsumera.

 

INGEN SOVMORGON PÅ SÖNDAGAR LÄNGRE
Daniel Bertilsson - 2006-09-16 (01.55)

Då det inte fanns någon plats över för Buffy i vardagslydnadskurserna i höst här i Skövde så har vi nu bestämt oss för att försöka göra det bästa av situationen. Varje Söndag så är det allmän träning på vår lokala brukshundsklubb och de senaste tre veckorna så har vi varit där.....ensamma. Vi trodde först att vi tagit fel på tid, sedan dag men det verkar bara som att intresset är svagt. Hur som helst så planerar vi att fortsätta med detta ensamma eller inte för att upprätthålla en någorlunda rutinmässig träning för Buffy samt förbereda oss för den framtida agilityn. Jag skall hålla er uppdaterade på eventuella framsteg.  

 

LÄNGE SEDAN SENASTE UPPDATERINGEN...
Daniel Bertilsson - 2006-09-16 (01.49)

Den senaste tiden har det varit många bollar i luften vilket har lett till att sidan inte alls har fått så mycket uppmärksamhet från min sida som den förtjänar. Jag har nu gjort en uppdatering av både hundarkivet och fotogalleriet men än återstår det en hel del att lägga upp. Dels så har jag en rykande färsk gårdshundsberättelse samt lite annat smått och gott som jag skall försöka göra tillgängligt så fort som det finns lite tid över.  

 

VINNARNA I GÅRDSHUNDSFOTOT PRESENTERAS UNDER DAGEN
Daniel Bertilsson - 2006-09-03 (12.19)

Många är säkert nyfikna på hur det har gått i månadens upplaga av gårdshundsfotot. Den här månaden var det riktigt fina bilder vilket har lett till att resultatet har dröjt. Men jag lovar att vinnarna kommer presenteras någon gång idag.

 

EN MORGONTRIPP TILL BRUKSHUNDSKLUBBEN
Daniel Bertilsson - 2006-09-09 (12.17)

Nu har vi precis kommit hem från en blöt men rolig tur till brukshundsklubben. Regnet hängde i luften men vi härdade ut och tränade lite lydnad. Det var meningen att det skulle vara allmän träning med instruktör men denna instruktör gick inte att hitta, det var bara vi där. Hur som helst så tyckte Buffy det var roligt och det är det som är viktigast.

 

DEADLINEN HAR GÅTT UT FÖR GÅRDSHUNDSFOTOT
Daniel Bertilsson - 2006-08-30 (16.11)

Tack för alla fina bidrag till Gårdshundsfotot den här månaden. Tjugo härliga sommarbilder har kommit in och det är nu dags för juryn att göra sina val. Resultatet kommer någon gång i helgen!

 

EN DAG MED MATTE!
Buffy - 2006-08-30 (16.00)

Idag åkte husse till skolan redan klockan sex på morgonen. Jag fick inte följa med, så jag gick och lade mig i sängen igen hos matte. Där låg vi och sov under täcket fram till klockan åtta. Då började det trycka i blåsan och jag släpade upp matte på en kort morgonpromenad. På promenaden träffade vi min favorit vaktmästare. Han hälsar alltid på mig, gullar med mig och låter mig pussa honom så mycket jag vill! När vi kom hem gjorde matte i ordning sig för att åka till frisören, då blev jag ensam hemma, men var ändå ganska trött. Matte var lite hängig idag, så efter besöket hos frisören kröp vi ner under täcket en stund till. Efter en kort stund åkte jag och matte till stallet. Där sprang jag omkring lös och tuggade på hästbajs och hade jättekul. Sedan kom ett barn till stallet som jag blev livrädd för och som jag började skälla hysteriskt på. Barn tycker jag är jätteläskiga. När vi kom hem igen var husse hemma, och jag och matte kröp ner i sängen igen då hon hade feber.

 

NÄR JAG ÄNDÅ SKRIVER OM  KURSER! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-26 (13.34)

Jag och Ann är nyblivna aktivitetsombud för RDSG Skaraborg och jag tänkte här passa på att tipsa om några kurser som kommer gå av stapeln under hösten för er i Skaraborg. Dels kommer det hållas en kurs i klickerträning samt en kurs i spår. Om ni är intresserade av detta så kan ni hitta mer information på RDSG Skaraborgs hemsida

 

INGEN KURS I VARDAGSLYDNAD HELLER! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-26 (13.16)

Regnet vräker ner över Skövde med omnejd, och den planerade grillfesten under kvällen är i rikskzonen. För att göra situationen ännu dystrare så har vi nu fått reda på att det inte blir någon kurs i vardagslydnad under hösten som vi hade satt vårt hopp till. Den här gången var problemet det motsatta, det var för få som anmält sitt intresse så nu vet vi inte vad vi ska ta oss till. Men som med så mycket annat så löser det sig nog med tiden! 

 

TACK FÖR ALLA FINA BILDER! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-25 (15.16)

Jag skulle vilja passa på att tacka er alla som skickar in så fina bilder till mig. Den senaste tiden har brevlådan (mailboxen) fyllts på riktigt ordentligt. Även bilder från gårdshundsägare i våra nordiska grannländer har kommit in, vilket är mycket roligt. Ni kan se fram emot en stor uppdatering av fotogalleriet någon gång i den närmaste framtiden.

 

MATFESTIVAL I SKÖVDE! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-25 (15.05)

Nu var det ett tag sen jag skrev något här men det har varit väldigt mycket att göra de senaste dagarna. Skolan har kommit igång igen och med den arbete direkt från start. Men nu är det snart helg och då finns det tid att ta igen sig. 

Idag är det också dags att inviga den årliga matfestivalen här i Skövde. För er som inte känner till detta evenemang så kan jag berätta att under två dagar så flyttar stadens krögare ut på gatan och staden fylls med uppträdanden, stoj och stim. Enligt Skövde kommuns hemsida så serveras mer än 80 000 portioner mat den här helgen, det ni! Jag, Ann och Buffy tog en sväng på stan tidigare idag för att kolla in spektaklet, ikväll tar vi det lugnt för att imorgon gå ut och få oss en bit god mat och dryck!

 

BLOGGAR FÖR ALLA! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-22 (16.55)

Det kom upp en fråga i gästboken om det skulle gå att ordna fler bloggar här på sidan!
Det vore jätteroligt men tyvärr så har jag inte de tekniska kunskaperna, tiden eller möjligheterna att ge alla er gårdshundsmänniskor möjlighet att blogga här på Min Gårdshund och jag. Men som tur är så finns det många sidor på internet där man kan blogga gratis! Om ni väljer att skapa en blogg,  skicka mig då ett e-mail så lovar jag att länka till den! Ett tips är att börja på Blogg.se 

 

KURSTRUBBEL! 
Daniel Bertilsson - 2006-08-22 (16.35)

Nu har skolan återigen startat och med detta även de dagliga tågturerna till Jönköping och HLK. Jag går nu den sista terminen och det känns skönt att äntligen se "ljuset i tunneln" Även Buffys "skola" står för dörren. Tyvärr så fick vi inte plats i kursen allmänlydnad som vi hade sökt sedan tidigare, en kurs som vi ville gå för att sedan ta steget mot en framtida agility-karriär. Istället så har vi sökt en plats i kursen vardagslydnad i Skövde/Tidaholms hundungdoms regi som vi hoppas skall bli minst lika rolig och givande som de tidigare kurser vi deltagit i. 

 

EN PROMENAD PÅ BILLINGEN!
Daniel Bertilsson - 2006-08-20 (12.05)

Nu har vi precis kommit hem från en uppfriskande förmiddagspromenad på Billingens fritidsområde här i Skövde. Jag och Ann kände oss väldigt optimistiska i det stålande vädret och valde därför den för oss långa 5 kilometers slingan. Buffy travade på och njöt i fulla drag och visade inga tecken på utmattning medan vi redan började slokna vid 2.5 km. Vi tog oss till sist runt men vi har nu insett att det är dags att börja jobba lite med konditionen. Buffy blev även hon trött till slut och somnade i mitt knä när vi kom hem och där ligger fortfarande.

Jag vill också passa på att meddela att Laban har repat sig från sina krämpor och är nu nästan tillbaka i gammalt gott slag. 


TACK FÖR ATT NI HÅLLER SIDAN VID LIV!
Daniel Bertilsson - 2006-08-20 (01.31)

Min gårdshund och jag har nu varit igång i dryga åtta månader och resultatet är över all förväntan. Då jag startade sidan i December/Januari hade jag inga större förhoppningar om att det skulle gå bra och jag trodde då att det skulle bli ett kortvarigt projekt, ack så fel jag hade! Jag skulle nu vilja tacka alla er som dagligen besöker denna sida för ert engagemang och intresse och jag hoppas att ni återkommer i framtiden. Glöm inte bort att fortsätta skicka in material och dela med er av sidan till era hundvänner så att sidan kan fortsätta att expandera! 

:: Totalt antal besökare: 6517 (2006-08-20)
:: Totalt antal träffar: 19551 (2006-08-20)
:: Antal besökare (medel) per dag de senaste två veckorna: 35 (2006-08-20)

 

LABAN ÄR SJUK!
Daniel Bertilsson - 2006-08-19 (10.04)

Vår lille dvärgkanin/hermelin Laban har gått och blivit sjuk. Den vanligtvis energiske lille krabaten har nu blivit slö och ligger mest i sitt hus och vägrar komma ut. Hans andning har blivit tyngre och lite ansträngd. Han har mått dåligt förut men det har alltid gått över fort, den här gången har det hållit i sig ett par dagar.  Idag skall vi iväg på kalas framåt eftermiddagen så vi får avvakta och se hur hans hälsotillstånd ser ut när vi kommer hem, skulle det bli värre får ta med honom till veterinären.  Vi håller tummarna!

 

EN LUGN OCH SKÖN DAG
Daniel Bertilsson - 2006-08-17 (17.10)

Det är hemsk skönt att vara ledig, ingen skola eller arbete att tänka på eller oroa sig över. Men nu är det bara några dagar kvar tills allt drar igång igen så det gäller att passa på att ta det lugnt. Den här torsdagen har varit en sån där skön och bekymmersfri dag. Jag och Ann har varit ute på stan ett par timmar och shoppat medan Buffy låg hemma och tog igen sig. Nu har vi precis kommit hem från en skön långpromenad och det ser ut att bli det mest ansträngande vi tar oss för idag. 

 

EN LITEN TRIPP TILL VETERINÄREN!
Daniel Bertilsson - 2006-08-16 (23.08)

Idag har vi varit hos veterinären igen. Men som tur var så var det ett planerat besök den här gången. Det var dags för inget mindre än den årliga vaccineringen mot allehanda sjukdomar. Då vi satt i väntrummet träffade Buffy hennes raka motsats, den största hund vi någonsin sett. Jag vet inte vad det var för ras men i Buffys ögon måste den sett ut som en häst. Efter lite väntan så fick vi komma in och träffa veterinären som stod redo med sprutan. Vaccineringen gick bra, väldigt snabbt och tydligen smärtfritt då Buffy inte gav ifrån sig ett ljud. På vägen hem stannade vi till i den lokala djuraffären och inhandlade ett nytt, fint och glänsande halsband samt matchande koppel.

 

TOLLARP 2006 - EN REGNIG HELG I SKÅNE!
Daniel Bertilsson - 2006-08-15 (15.39)

Då var helgen som jag, Ann och kanske rentav Buffy sett fram fram emot länge över. Efter två blöta och regniga men väldigt roliga dagar i Skåne så kom vi på lördagskvällen åter hem till Skövde igen.

Allting började klockan 08.30 på fredagen den 11 Augusti då vi packade bilen full med tält, väskor, bord och stolar och framförallt vår lilla Buffy! Vi visste inte vad som väntade men vi var alla nyfikna och hade gott hopp om helgen, även vädermässigt! Solen sken när vi åkte iväg men vi behövde inte köra många mil innan molnen hopades på himlen och regnet började strila. Efter fem timmar och trettiofem tillryggalagda mil så var vi äntligen framme vid Tollarps Brukshundsklubb. Buffy som bara fått några enstaka bensträckare på vägen var glad att äntligen få röra på sig. Vi hälsade på de som redan anlänt innan vi tog en promenad i området för att se hur allt såg ut. Sen så började det regna, och regna. I ett kort men välbehövligt uppehåll lyckades vi hastigt och lustigt montera ihop vårt tält innan himlen återigen öppnade sig. På fredagens program stod lydnad och agility, det förstnämnda missade vi tyvärr till stora delar men agilityn följde vi med stort intresse! Det var imponerande att se att det var så många duktiga gårdshundar på agiltybanan trots omständigheterna, tävlingen gav blodad tand och vi kommer nu att sikta in oss på att delta i nästa års tävling!

Efter agilityn så spenderade vi återstående delen av eftermiddagen i tältet. Buffy som redan vid det här laget hade haft en lång dag i regnet (som hon vanligtvis vägrar gå ut i) kurade ihop sig i en filt och somnade efter några sekunder. Vi vilade alla i någon timme innan det 19.00 var dags för grillfest. Kvällen blev riktigt lyckad och med magarna fyllda av god mat och dryck kröp vi framåt midnatt till sängs. Buffy sov i Anns sovsäck och verkade stortrivas med tältlivet!

Klockan 09.00 på lördagen så var det dags för utställningen att börja. Genom tältets tunna väggar kunde vi höra hur parkeringen fylldes av nyanländande bilar, människor och hundar. Den här dagen kom för mig att bli historisk då jag aldrig tidigare sett så många gårdshundar (eller andra hundar) på en och samma plats. Det skulle komma att bli en spännande dag!

Vi skulle själva inte ställa Buffy så förmiddagen gick åt bara till att gå runt och kika på alla fina hundar och förvånas över den stora mångfalden inom rasen. Det fanns inte en hund som var den andra lik och de fanns i alla storlekar (men som vanligt så var Buffy minst av alla) och varierande färgtäckningar. Vi tittade på de olika klasserna och försökte klura ut hur det här med utställningar egentligen fungerar, utan att komma fram till någon vidare slutsats. Om sanningen skall fram så har vi aldrig varit riktigt intresserade av att ställa ut men det vore kul att pröva på någon gång i framtiden. 

Vi läste igenom programmet och såg att Buffys far, Mac skulle ställas ut under eftermiddagen och efter lite letande så hittade vi honom. Det var väldigt roligt att äntligen få se honom i verkligheten, vi hade tidigare bara sett honom på bild. 

Utställningen höll på långt in på eftermiddagen men vädret och hungern drev oss ifrån hundarna in till närliggande Kristianstad för att där få oss en bit mat. 

Vi hade anmält oss till lekar och spel som skulle äga rum på söndagen. Men många hade lämnat återbud och om det dåliga vädret skulle hålla i sig så skulle det bli inställt. Vi ansåg att risken för regn på söndagen var överhängande så vi beslöt oss för att packa ihop lägret och ge oss av hemåt en dag tidigare än beräknat. 

Trots detta så var det en mycket rolig helg med trevliga hundar och människor och jag ser fram emot att komma tillbaka kommande år. 

Fotogalleri - Tollarpsdagarna 2006

Lite förenklat så kan man säga att en blogg är en slags elektronisk dagbok.

Enligt Wikipedia så är en blogg en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen alltid är högst upp. 

_