BUFFYS FÖRSTA SEMESTER
Författare:
Daniel Bertilsson

FREDAG, 21 juli:

Klockan är 13.00 och det är dags att ge oss av till västkusten. Detta är för Buffy den första semestern sedan hon kom hem till oss i oktober i fjol. Resan går mot Kungshamn och Smögen och man kan se på Buffy att hon förstår att det är något nytt och spännande på gång.

Bilresan tar dryga tre timmar med två fika/vattenstopp och 15.50 vi rullar in på Johannesviks Camping där husvagnen redan står och väntar på oss. Buffys första eftermiddag och kväll ägnas åt att sniffa på alla nya och spännande fläckar, hälsa på en bråkdel av de till synes hundratals hundar som rör sig på campingen samt att bli lite extra bortskämd av husses far och mor, allt detta hinns med innan det är dags för den första natten på detta nya ställe. Natten blir lite orolig då värmen är påträngande och campingen surrar av främmande ljud samtidigt som husvagnen är allt annat än ljudisolerad. Framåt småtimmarna så infinner sig lugnet och den djupa sömnen.

LÖRDAG, 22 juli:

Den vanligtvis så morgontrötta Buffy är uppe med solen, det är svårt att sova när hela husvagnen skakar av rörelse. Idag skulle det bli mer utforskande. Först på dagordningen var en liten tur till den lokala loppmarknaden, förutom alla slags prylar mellan himmel och jord så fanns där också en imponerande påfågel samt en handfull hönor som Buffy tyckte var mycket intressanta. Sedan styrde vi kosan in till Kungshamn. Havets dofter var något som tilltalade Buffy och hon visste inte riktigt vart hon skulle sätta nosen härnäst. Vi spatserade på bryggorna och tittade på båtar och lyssnade till vågskvalpet, vart vi än gick så fanns det alltid något som var nytt och spännande för en liten hund. Efter en stund så var det dags för husse och matte att köpa glass, och bortskämd som hon är så fick Buffy också vara med på ett hörn, det är alltid gott med glass, speciellt på semestern. Senare delen av förmiddagen och tidiga delen av eftermiddagen ägnade vi i husvagnen. Buffy var trött efter morgonens strapatser och tog igen sig i sin korg medan vi andra spelade kort. Men vilan blev inte långvarig, snart var det dags att bryta upp igen och ta bilen över bron till Smögen och Smögenbryggan. Där var det fullt av folk och då Buffy är en liten hund, även för att vara en gårdshund så fick hon se på spektaklet ifrån mattes trygga famn. Det första som hände var att Buffy träffade en riktig kändis, närmare bestämt Jan Rippe, kanske mer känd som Roger i Macken. 

 

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades i lugn och ro, det hade varit en jobbig men spännande dag för Buffy som nu förtjänade att vila.

SÖNDAG, 23 juli:

Idag skulle vi åka hem men innan dess så var Buffy tvungen att utforska Bohusläns alla klippor. Det var först nu som vi såg Buffys och jag antar gårdshundars i allmänhet goda balanssinne och kvickhet. Hon hoppade mellan avsatser med lätthet och balanserade på för oss omöjliga klipphällar, samtidigt som hon for fram som en torped mellan ljungen och de små krokiga tallarna. Denna miljö passade Buffy som handen i handsken och hade vi inte varit tvungna att resa tillbaka till Skövde så hade hon nog velat stanna där hela dagen. På vägen hem så fastnade vi i en lång och varm bilkö, men det är en annan historia.